недеља, 20. фебруар 2011.

Punisher, Get Castle

     На почетку Панишер у стандардној сцени, држи пиштољ уперен у главу криминалца, који моли за свој живот обећавајући да ће да се промени и на крају спомиње и жену и троје мале деце, што доводи то тога да је Панишер на тренутак спустио пиштољ. Само на тренутак, а потом га је поново подигао и просвирао му главу. Ни самом му није било јасно због чега је то урадио.
    У међувремену, у Бикону у Велсу, Велика Британија, убијен је Том Мичел, син Панишеровог старог пријатеља. Панишер одлази у Велс да казни кривце. Тамо га превози авион ЦИА-е, због старих заслуга, који негде одвози политичке затворенике, иако је Гвантанам затворен. У Бикону Панишер открива да је Мичел убијен јер је откривено да је убачен у САС јединицу, која је преузела трговину хероином у Велсу. САС-овци су се отарасили локалних ситних и крупнијих дилера, без проблема јер ко сме да се качи са САС-ом.
    Стиже Панишер и обрачун почиње. Мало нагазних мина, мало снајпера, обарања хеликоптера и САС јединица је умирена, све то уз доста промишљања.
    Тренутак пре него ште ће га Панишер убити, заповедник САС јединице га пита:
              - Да ли те познајем?
              - Не.
              - Америчка војска те послала?
              - Не.
              - Био си Мичелов пријатељ?
              - Никада га нисам срео?
              - Онда зашто? За чије јебено добро, човече? Зашто си дошао чак из Америке да урадиш ово?
              - Требао ми је одмор.
   Беспрекорна сцена!!!

  На крају је дошао до девојке која је издала Мичела и није оклевао кад је почела да му обећава да ће се променити. Одмор је успео.

     Одличан сценарио Роба Вилијамса (Rob Williams). Цртеж је фантастично урадио Лоренс Кембел (Laurence  Campbel). Посебно су сјајне сцене са кишним временом. Игре светлости и сенке су импресивно урађене.
     Препорука за читање!

    

Нема коментара:

Постави коментар