петак, 4. фебруар 2011.

Punisher, Butterfly

        Панишер је један од мојих омиљених стрип јунака. Данас сам прочитао ову епизоду из серијала са ознаком max. Ова ознака подразумева насиље и све остало без икаквог ограничења. И заиста у овој причи је заступљено насиље свих врста.
         Лептир је жена, плаћени убица, која уобичајено ради за мафију. Врло је успешна у свом послу. Проблеми настају када реши да напише књигу о свом животу. Та књига би била опасна за бројне дотадашње послодавце, па они шаљу читаву серију плаћених убица. Кроз причу пратимо и начин на који је постала плаћени убица. Отац је сексуално злостављао, потом се убио кад је она то рекла мајци. Прво убиство је извела у самодбрани експериментишући са новим опасним техникама доживљавања врхунца. Потом је све дошло само од себе.
      Мафија јој је убила издавача, девојку и све оне којима текст књиге дође под руку. У сталном разговору са духом издавача, који јој се привиђа долази на идеју да преко интернета дистрибуира књигу о свом животу. Шаље је на преко 500 адреса и тиме осуђује на смрт све   који су је добили.
     Превише невиних жртава, због тога стиже Панишер и почиње последња игра лептира.

     Одлична прича уз веома добар цртеж. За сценарио је заслужан Валерије Дорацио (Valerie D'Orazio), а цртеж је урадио Лоренс Кембел (Laurence  Campbel). Препоручујем за читање.

Нема коментара:

Постави коментар